Ανακοινώσεις

Πολιτιστικό Πρόγραμμα Cyber tradition

Posted by on Ιούν 30, 2020 in Uncategorized, Όλες, Πολιτιστικά | 0 comments

Το πρόγραμμα έχει τίτλο Cyber tradition και το βίντεο αφορά στο παραμύθι ” Το αλάτι”.

Αν χρειάζεται και λογάκια για τους γονείς, ορίστε:

Ψάξαμε, μάθαμε, παίξαμε, κατασκευάσαμε, συζητήσαμε, φωτογραφηθήκαμε, χρωματίσαμε, ντυθήκαμε, κόψαμε, ράψαμε, μεταμφιεστήκαμε, αφηγηθήκαμε, φάγαμε…
Κυρίως περάσαμε όμορφα.Κι εποικοδομητικά. Και με πολύ γέλιο!
Και του χρόνου με υγεία!

Read More

Οδηγίες κίνησης πρός και απο την αίθουσα και χάρτης παραμονής τμημάτων στο αύλειο χώρο

Posted by on Μαΐ 17, 2020 in Ανακοινώσεις, Όλες | 0 comments

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 

ΤΟ Β4 ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ Β1 ΚΑΙ Β2

Read More

Συνέχιση Ενισχυτικής Διδασκαλίας -Πρόγραμμα

Posted by on Μαΐ 17, 2020 in Ανακοινώσεις, Όλες | 0 comments

Το πρόγραμμα μαθημάτων της Ενισχυτικής διδασκαλίας συνεχίζεται κανονικά σε καθημερινή βάση.

Αυτό σημαίνει ότι συμμετέχοντες είναι και οι μαθητές που μπορεί να μην ανήκουν στο πρωινό πρόγραμμα της ημέρας.

Το πρόγραμμα είναι το ίδιο με πριν και επισυνάπτεται.

ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΝΕΑ ΚΥΔΩΝΙΑ ΜΑΪΟΣ

Η  Υ.Σ.Κ.Α.Ε

Βουρεξάκη Ιωάννα

Read More

Ωράριο Διδασκαλίας απο 18-5 έως και την λήξη των μαθημάτων

Posted by on Μαΐ 16, 2020 in Ανακοινώσεις, Όλες | 0 comments

Ωράριο Διδασκαλίας Γυμνασίου Νέας Κυδωνίας από 18-5

Read More

ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Posted by on Μαΐ 16, 2020 in Ανακοινώσεις, Όλες | 0 comments

ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Οι απουσίες των μαθητών/μαθητριών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μετά την επαναλειτουργία του σχολείου τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 δεν θα ληφθούν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, εφόσον ο γονέας ή κηδεμόνας τους υποβάλλει  υπεύθυνη δήλωση, ότι ο/η μαθητής/μαθήτρια ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19, ή έρχεται σε στενή επαφή με άτομο του οικογενειακού του περιβάλλοντος που  ανήκει στην παραπάνω ομάδα αυξημένου κινδύνου, ή ήδη νοσεί.

Στην περίπτωση αυτή, ο κηδεμόνας του μαθητή ή της μαθήτριας πρέπει να συμπληρώσει σχετική υπεύθυνη δήλωση και να την προσκομίσει στο σχολείο ή να την υποβάλλει ηλεκτρονικά μέσω του https://www.gov.gr/.

Υπόδειγμα της δήλωσης υπάρχει στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://drive.google.com/open?id=1295wkZ0s9SxV_-14XXnrbwnLEkH0iTGK

H OMΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Read More

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

Posted by on Μαΐ 16, 2020 in Ανακοινώσεις, Όλες | 0 comments

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

Αγαπητά μας παιδιά,

Έπειτα από δύο μήνες και πλέον θα έχουμε τη χαρά να σας υποδεχθούμε και πάλι στο σχολείο. Οι συνθήκες που ζήσαμε και ζούμε είναι πρωτόγνωρες, αλλά έως σήμερα δείξατε αξιοθαύμαστη σοβαρότητα και ωριμότητα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και αυτό μας κάνει αισιόδοξους ότι, και τώρα με τον ερχομό σας, όλα θα πάνε καλά.

      Το κυλικείο θα είναι κλειστό, οπότε θα φέρνετε το φαγητό και χυμό ή νερό από το σπίτι σας.

Ακολουθούν οδηγίες και κανόνες για την καλύτερη λειτουργία του γυμνασίου μας. Παρακαλούμε να τους μελετήσετε προσεκτικά ώστε να τους τηρείτε καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής σας στο σχολικό χώρο.

Ο κίνδυνος είναι μια σοβαρή και απειλητική για τη ζωή μεταδοτική νόσος. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάτε ούτε στιγμή, καθώς κινείστε, κάθεστε, γενικά οτιδήποτε και αν κάνετε.

Η τήρηση της απόστασης του 1,5 μέτρου από όλους τους άλλους και ειδικά μέσα στην τάξη είναι ο πιο σημαντικός κανόνας.

      Αποφεύγουμε το συνωστισμό! Καμία βιασύνη δεν υπάρχει και γι’ αυτό δεν πλησιάζουμε τους άλλους, περιμένουμε με ηρεμία να προχωρήσουν για να κινηθούμε στην κατεύθυνση που θέλουμε.

Προσέχουμε ιδιαίτερα να μη συνωστιζόμαστε όταν μπαίνουμε και βγαίνουμε από τις  αίθουσες διδασκαλίας, ανεβοκατεβαίνουμε στις σκάλες, ερχόμαστε και αποχωρούμε από το σχολείο. Στην αυλή διασκορπιζόμαστε κατά τμήματα, σύμφωνα με τις οδηγίες των καθηγητών και μαζί με αυτούς.

Είναι σημαντικό να αποφεύγουμε να ερχόμαστε σε κοντινή επαφή με παιδιά άλλων τμημάτων και γενικότερα να φροντίζουμε να βρισκόμαστε σε ασφαλείς πάντοτε αποστάσεις με τους συμμαθητές του τμήματός μας.

       Δεν  ακουμπάμε άσκοπα επιφάνειες, αν πρέπει, χρησιμοποιούμε χαρτομάντηλο (π.χ. για να κλείσουμε τη βρύση). Δεν αγγίζουμε τα αντικείμενα των συμμαθητών μας! Ούτε το πρόσωπο με τα χέρια μας, αν προηγουμένως δεν τα έχουμε πλύνει ή τρίψει με αντισηπτικό.

      Όταν βήχουμε χρησιμοποιούμε χαρτομάντηλο, τον αγκώνα ή το χέρι μας και πλενόμαστε μετά.

Δεν πίνουμε νερό με το στόμα ή με τα χέρια από τις βρύσες του σχολείου! Για το σκοπό αυτό κρατάμε το  δικό μας δοχείο από το σπίτι ή ένα μπουκάλι με νερό.

       Στην τάξη καθόμαστε αυστηρά στις προκαθορισμένες θέσεις που θα μας υποδείξουν και δεν τις αλλάζουμε.

       Πειθαρχούμε στις οδηγίες των καθηγητών και αν νιώσουμε αδιαθεσία,  ενημερώνουμε αμέσως.

       Δεν μπαίνουμε στο γραφείο των καθηγητών,  συνεννοούμαστε πρώτα με τον επιβλέποντα καθηγητή . Επίσης,  δεν εισερχόμαστε στις αίθουσες άλλων τμημάτων,  μόνο στη δική μας!

     Στα διαλείμματα βγαίνουμε όλοι έξω (εκτός από ένα επιμελητή/τρια) με τη συνοδεία του καθηγητή μας,  χωρίς βιασύνη, και παραμένουμε στην περιοχή της αυλής που θα μας υποδείξει. Στον α΄ όροφο και στους διαδρόμους δεν επιτρέπεται να παραμένει κανένας, όλοι κατεβαίνουμε κάτω.

Συνεργαζόμαστε και δείχνουμε σεβασμό στο έργο της καθαρίστριας του σχολείου, η οποία θα βρίσκεται μαζί μας, σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας του,  για συνεχείς καθαρισμούς και απολυμάνσεις  χώρων και επιφανειών. Ορισμένες φορές, θα πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει και έπειτα θα μπαίνουμε στην αίθουσα. Προσοχή ιδιαίτερα στην διατήρηση της καθαριότητας στις τουαλέτες!

Με λίγη προσπάθεια, κατανόηση και  ομοψυχία και μπορούμε να διανύσουμε αυτό το χρονικό διάστημα των 4 εβδομάδων έως τη λήξη των μαθημάτων εποικοδομητικά, ώστε εκτός από γνώσεις και μόρφωση, να εξασκηθούμε με επιτυχία σε πρακτικές και συμπεριφορές,  τις οποίες  είναι ωφέλιμο να έχουμε και εκτός σχολείου στους επόμενους μήνες, έως ότου βρεθεί λύση στο υγειονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Η διευθύντρια,

Ιωάννα Βουρεξάκη

Read More

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 18-5-2020

Posted by on Μαΐ 16, 2020 in Ανακοινώσεις, Όλες | 0 comments

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες

Αναρτούμε το πρόγραμμα του Γυμνασίου Νέας Κυδωνίας έως και τη λήξη των μαθημάτων του τρέχοντος σχ. έτους.

Οι ώρες λειτουργίας του Γυμνασίου παραμένουν οι ίδιες και το ίδιο ισχύει για τις μεταφορές με το Αστικό και  το Υπεραστικό ΚΤΕΛ των μαθητών.

Ξεκινάμε με την Α’ Ομάδα των τμημάτων και συνεχίζουμε εκ περιτροπής

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΠΟ 18 ΜΑΙΟΥ 2020

Με εκτίμηση

Η Ομάδα Υποστήριξης του Γυμνασίου

 

Read More

Πρόγραμμα της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης 11-5 έως 15-5

Posted by on Απρ 24, 2020 in Ανακοινώσεις, Όλες | 0 comments

 

Συνεχίζουμε τα μαθήματα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης παράλληλα με την ασύγχρονη και  για αυτήν την εβδομάδα . Δείτε το παρακάτω:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 11-15 ΜΑΙΟΥ

 

Για την  επόμενη εβδομάδα θα λειτουργήσει το σχολείο εκ περιτροπής για κάθε ημέρα με τους μισούς μαθητές όπως αυτοί έχουν ήδη χωριστεί στα μαθήματα της Πληροφορικής-Τεχνολογίας

π.χ Α1 Α και Α1Β.

Θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση εντός της εβδομάδας

 

Με εκτίμηση,

Η ομάδα υποστήριξης του Γυμνασίου

 

Read More

Ενημέρωση για το νέο πρόγραμμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Γυμνασίου Νέας Κυδωνίας

Posted by on Απρ 7, 2020 in Ανακοινώσεις, Όλες | 0 comments

 

  Αγαπητοί μας μαθητές 

Ο Σύνδεσμος με το  επικαιροποιημένο πρόγραμμα της ερχόμενης εβδομάδας 27-30  Απριλίου 2020 θα είναι διαθέσιμος έως και την Κυριακή 26-4-2020   σε αυτόν τον ιστότοπο   

 

    Η ομάδα υποστήριξης του σχολείου

 

Read More

Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση Γυμνασίου Νέας Κυδωνίας

Posted by on Απρ 7, 2020 in Ανακοινώσεις, Όλες | 0 comments

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

Στο σχολείο μας αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται μαθήματα ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με τη χρήση της πλατφόρμας  eclass.sch.gr  στην οποία τα παιδιά μπαίνουν και εγγράφονται στα μαθήματα χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

  Ασύγχρονη είναι η διδασκαλία κατά την οποία ο/η μαθητής/τρια συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος ή δημιουργίας υλικού από τον εκπαιδευτικό, έχοντας πρόσβαση σε μαθησιακό υλικό και χρονοδιάγραμμα μελέτης μέσω διαδικτύου (σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή πλατφόρμες που παρέχει το Υπουργείο)

Την Πέμπτη 9-4-2020 θα ξεκινήσουν τα πρώτα μαθήματα της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο σχολείο μας.

 Σύγχρονη (τηλεκπαίδευση) είναι η απευθείας διδασκαλία και μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές που παρακολουθούν ζωντανά μέσω υπολογιστή, κινητού ή tablet. Στην πλατφόρμα μπορεί κανείς να συνδεθεί και διαδικτυακά και τηλεφωνικά.

 

Για τις ανάγκες της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης οι μαθητές και οι καθηγητές θα χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα webex.

 

Οι μαθητές μπορούν να  συμμετέχουν από υπολογιστή, smartphone, tablet ή σταθερό τηλέφωνο. Η συσκευή τους θα πρέπει να έχει ηχεία, καλό θα ήταν να έχει μικρόφωνο, ενώ η κάμερα είναι εντελώς προαιρετική.

 

Επισημαίνεται ότι έχει ανακοινωθεί στα ΜΜΕ ότι, έπειτα από συμφωνία του Υπουργείου Παιδείας με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, από τις 8-4 η πρόσβαση στις διδακτικές πλατφόρμες θα είναι εφικτή για όλους (δωρεάν για όσους δεν έχουν διαδίκτυο).

 

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε τις οδηγίες σύνδεσης στην πλατφόρμα:

https://mathainoumestospiti.gov.gr/gymnasio-mathites/

 

Στα emails των γονέων έχει αποσταλεί η λίστα των καθηγητών που θα ξεκινήσουν τη σύγχρονη διδασκαλία μαζί με τους συνδέσμους τους στην πλατφόρμα webex.

 

Το πρόγραμμα της σύγχρονης διδασκαλίας θα το βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο :

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1hNgsri5XAHlfKhqcvoTRi8WNHc93TrmCMHM3H9AeKF8/edit?usp=sharing

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν επιτρέπεται η χρήση και διοχέτευση του υλικού (καταγραφή με ηχογράφηση, μαγνητοφώνηση, λήψη φωτογραφιών, screenshot κτλ) .

 

 

 

 

                              ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ  / ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ  ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

 

Κατ’ εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019), σας ενημερώνουμε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας από το Ελληνικό Δημόσιο όπως εκπροσωπείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως υπεύθυνο επεξεργασίας. Τα προσωπικά σας δεδομένα (e-mail) αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από τη σχολική μονάδα λόγω της ιδιότητά σας ως μαθητών ή/και γονέων ή κηδεμόνων και της σχέσης σας με το Ελληνικό Δημόσιο, είναι δε αναγκαία για την εκπλήρωση των σκοπών και υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου, κατά τις κείμενες διατάξεις, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της εκπαιδευτικής δραστηριότητας κατά την περίοδο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19 και την απαγόρευση διδασκαλίας με φυσική παρουσία. Επιπλέον, οι μαθητές κατά τη συμμετοχή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση κοινοποιούν σε συνεργαζόμενους με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής και διαδικτυακού χώρου, κατ’ επιλογήν τους, όνομα ή όνομα χρήστη, αποκλειστικά προκειμένου να καταστεί τεχνικά δυνατή η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία, μέσω της σχετικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων, και αποκλειστικά για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η ως άνω απαγόρευση, και εν συνεχεία θα διαγραφούν από τους εν λόγω παρόχους. Συστήνεται η σύνδεση των μαθητών μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) (και όχι μέσω εφαρμογής).

 

Έχετε δικαίωμα να λάβετε επιβεβαίωση για το κατά πόσον ή όχι προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν υφίστανται επεξεργασία. Σε περίπτωση που τα προσωπικά σας δεδομένα υφίστανται επεξεργασία, έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα, λήψης αντιγράφου αυτών, διόρθωσης ανακριβειών, συμπλήρωσης ελλιπών προσωπικών δεδομένων, διαγραφής προσωπικών δεδομένων, διακοπής της επεξεργασίας τους, λήψης τους σε δομημένη, κοινώς χρησιμοποιούμενη και αναγνωρίσιμη από μηχανήματα μορφή, διαβίβασής τους σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, χωρίς αντίρρηση από το Ελληνικό Δημόσιο, διαβίβασής τους από το Ελληνικό Δημόσιο σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εφόσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό, υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αντίταξης ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία τους για σκοπούς εμπορικής προώθησης.

 

Για οποιαδήποτε απορία έχετε σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από το Ελληνικό Δημόσιο ή/και τα σχετικά δικαιώματά σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας (e-mail επικοινωνίας cst@minedu.gov.gr).

 

Read More
wordpress themes - wordpress themes 2012 - wordpress magazine themes