Ανακοινώσεις

7η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2020

Posted by on Σεπ 25, 2020 in Ανακοινώσεις, Διεύθυνσης, Όλες, Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού | 0 comments

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. εναρμονίζει την 7η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2020 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2020, η οποία θα εορταστεί την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020.

Περισσότερα εδώ

Read More

Οδηγίες για τη διδασκαλία του μαθήματος Πληροφορική του Ημερησίου Γυμνασίου και του μαθήματος Πληροφορική του Εσπερινού Γυμνασίου 2020_21

Posted by on Σεπ 22, 2020 in Διεύθυνσης, Όλες | 0 comments

Μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (πράξη 43/03-09-2020 του Δ.Σ) το υπουργείο Παιδείας διαβίβασε στα σχολεία   οδηγίες για τη διδασκαλία του μαθήματος «Πληροφορική» του Ημερησίου και   Εσπερινού Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2020-2021.

Πατήστε, αντίστοιχα, παρακάτω για να ανοίξετε τις οδηγίες:

1. Διδακτέα ύλη, διδακτικό υλικό και οδηγίες για τη διδασκαλία του μαθήματος «Πληροφορική» των Α ́, Β ́ και Γ ́ τάξεων των ημερήσιων Γυμνασίων για το σχ. έτος 2020- 2021.

2. Διδακτέα ύλη, διδακτικό υλικό και οδηγίες για τη διδασκαλία του μαθήματος «Πληροφορική» των Α ́, Β ́ και Γ ́ τάξεων των εσπερινών Γυμνασίων για το σχ. έτος 2020- 2021.

Read More

Σύντομος Οδηγός για την Ενεργοποίηση Αιθουσών Webex μέσω του Π.Σ.Δ.

Posted by on Σεπ 21, 2020 in Διεύθυνσης, Όλες, Συλλόγου Καθηγητών | 0 comments

Το Webex είναι η προτεινομένη πλατφόρμα της Cisco από το ΥΠΕΠΘ για την πραγματοποίηση της σύγχρονης εξ΄αποστάσεως εκπαίδευσης, δηλαδή της απευθείας μετάδοσης μαθήματος σε πραγματικό χρόνο στους μαθητές μας που παρακολουθούν ζωντανά μέσα από μια έξυπνη συσκευή (υπολογιστής, tamplet, smartphone).

Πατώντας εδώ θα βρείτε έναν σύντομο οδηγό ενεργοποίησης αίθουσας Webex.

Read More

Αγιασμός

Posted by on Σεπ 11, 2020 in Ανακοινώσεις, Διεύθυνσης, Μαθητών, Όλες, Προς τους γονείς | 0 comments

Αγαπητοί γονείς και μαθητές, ο Αγιασμός στο σχολείο μας θα γίνει τη Δευτέρα 14/9/2020 και ώρα 08:30 π.μ., σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του ΕΟΔΥ.

Περισσότερα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εδώ

Read More

Πολιτιστικό Πρόγραμμα Cyber tradition

Posted by on Ιούν 30, 2020 in Uncategorized, Όλες, Πολιτιστικά | 0 comments

Το πρόγραμμα έχει τίτλο Cyber tradition και το βίντεο αφορά στο παραμύθι ” Το αλάτι”.

Αν χρειάζεται και λογάκια για τους γονείς, ορίστε:

Ψάξαμε, μάθαμε, παίξαμε, κατασκευάσαμε, συζητήσαμε, φωτογραφηθήκαμε, χρωματίσαμε, ντυθήκαμε, κόψαμε, ράψαμε, μεταμφιεστήκαμε, αφηγηθήκαμε, φάγαμε…
Κυρίως περάσαμε όμορφα.Κι εποικοδομητικά. Και με πολύ γέλιο!
Και του χρόνου με υγεία!

Read More

Οδηγίες κίνησης πρός και απο την αίθουσα και χάρτης παραμονής τμημάτων στο αύλειο χώρο

Posted by on Μαΐ 17, 2020 in Ανακοινώσεις, Όλες | 0 comments

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 

ΤΟ Β4 ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ Β1 ΚΑΙ Β2

Read More

Συνέχιση Ενισχυτικής Διδασκαλίας -Πρόγραμμα

Posted by on Μαΐ 17, 2020 in Ανακοινώσεις, Όλες | 0 comments

Το πρόγραμμα μαθημάτων της Ενισχυτικής διδασκαλίας συνεχίζεται κανονικά σε καθημερινή βάση.

Αυτό σημαίνει ότι συμμετέχοντες είναι και οι μαθητές που μπορεί να μην ανήκουν στο πρωινό πρόγραμμα της ημέρας.

Το πρόγραμμα είναι το ίδιο με πριν και επισυνάπτεται.

ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΝΕΑ ΚΥΔΩΝΙΑ ΜΑΪΟΣ

Η  Υ.Σ.Κ.Α.Ε

Βουρεξάκη Ιωάννα

Read More

Ωράριο Διδασκαλίας απο 18-5 έως και την λήξη των μαθημάτων

Posted by on Μαΐ 16, 2020 in Ανακοινώσεις, Όλες | 0 comments

Ωράριο Διδασκαλίας Γυμνασίου Νέας Κυδωνίας από 18-5

Read More

ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Posted by on Μαΐ 16, 2020 in Ανακοινώσεις, Όλες | 0 comments

ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Οι απουσίες των μαθητών/μαθητριών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μετά την επαναλειτουργία του σχολείου τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 δεν θα ληφθούν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, εφόσον ο γονέας ή κηδεμόνας τους υποβάλλει  υπεύθυνη δήλωση, ότι ο/η μαθητής/μαθήτρια ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19, ή έρχεται σε στενή επαφή με άτομο του οικογενειακού του περιβάλλοντος που  ανήκει στην παραπάνω ομάδα αυξημένου κινδύνου, ή ήδη νοσεί.

Στην περίπτωση αυτή, ο κηδεμόνας του μαθητή ή της μαθήτριας πρέπει να συμπληρώσει σχετική υπεύθυνη δήλωση και να την προσκομίσει στο σχολείο ή να την υποβάλλει ηλεκτρονικά μέσω του https://www.gov.gr/.

Υπόδειγμα της δήλωσης υπάρχει στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://drive.google.com/open?id=1295wkZ0s9SxV_-14XXnrbwnLEkH0iTGK

H OMΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Read More

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

Posted by on Μαΐ 16, 2020 in Ανακοινώσεις, Όλες | 0 comments

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

Αγαπητά μας παιδιά,

Έπειτα από δύο μήνες και πλέον θα έχουμε τη χαρά να σας υποδεχθούμε και πάλι στο σχολείο. Οι συνθήκες που ζήσαμε και ζούμε είναι πρωτόγνωρες, αλλά έως σήμερα δείξατε αξιοθαύμαστη σοβαρότητα και ωριμότητα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και αυτό μας κάνει αισιόδοξους ότι, και τώρα με τον ερχομό σας, όλα θα πάνε καλά.

      Το κυλικείο θα είναι κλειστό, οπότε θα φέρνετε το φαγητό και χυμό ή νερό από το σπίτι σας.

Ακολουθούν οδηγίες και κανόνες για την καλύτερη λειτουργία του γυμνασίου μας. Παρακαλούμε να τους μελετήσετε προσεκτικά ώστε να τους τηρείτε καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής σας στο σχολικό χώρο.

Ο κίνδυνος είναι μια σοβαρή και απειλητική για τη ζωή μεταδοτική νόσος. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάτε ούτε στιγμή, καθώς κινείστε, κάθεστε, γενικά οτιδήποτε και αν κάνετε.

Η τήρηση της απόστασης του 1,5 μέτρου από όλους τους άλλους και ειδικά μέσα στην τάξη είναι ο πιο σημαντικός κανόνας.

      Αποφεύγουμε το συνωστισμό! Καμία βιασύνη δεν υπάρχει και γι’ αυτό δεν πλησιάζουμε τους άλλους, περιμένουμε με ηρεμία να προχωρήσουν για να κινηθούμε στην κατεύθυνση που θέλουμε.

Προσέχουμε ιδιαίτερα να μη συνωστιζόμαστε όταν μπαίνουμε και βγαίνουμε από τις  αίθουσες διδασκαλίας, ανεβοκατεβαίνουμε στις σκάλες, ερχόμαστε και αποχωρούμε από το σχολείο. Στην αυλή διασκορπιζόμαστε κατά τμήματα, σύμφωνα με τις οδηγίες των καθηγητών και μαζί με αυτούς.

Είναι σημαντικό να αποφεύγουμε να ερχόμαστε σε κοντινή επαφή με παιδιά άλλων τμημάτων και γενικότερα να φροντίζουμε να βρισκόμαστε σε ασφαλείς πάντοτε αποστάσεις με τους συμμαθητές του τμήματός μας.

       Δεν  ακουμπάμε άσκοπα επιφάνειες, αν πρέπει, χρησιμοποιούμε χαρτομάντηλο (π.χ. για να κλείσουμε τη βρύση). Δεν αγγίζουμε τα αντικείμενα των συμμαθητών μας! Ούτε το πρόσωπο με τα χέρια μας, αν προηγουμένως δεν τα έχουμε πλύνει ή τρίψει με αντισηπτικό.

      Όταν βήχουμε χρησιμοποιούμε χαρτομάντηλο, τον αγκώνα ή το χέρι μας και πλενόμαστε μετά.

Δεν πίνουμε νερό με το στόμα ή με τα χέρια από τις βρύσες του σχολείου! Για το σκοπό αυτό κρατάμε το  δικό μας δοχείο από το σπίτι ή ένα μπουκάλι με νερό.

       Στην τάξη καθόμαστε αυστηρά στις προκαθορισμένες θέσεις που θα μας υποδείξουν και δεν τις αλλάζουμε.

       Πειθαρχούμε στις οδηγίες των καθηγητών και αν νιώσουμε αδιαθεσία,  ενημερώνουμε αμέσως.

       Δεν μπαίνουμε στο γραφείο των καθηγητών,  συνεννοούμαστε πρώτα με τον επιβλέποντα καθηγητή . Επίσης,  δεν εισερχόμαστε στις αίθουσες άλλων τμημάτων,  μόνο στη δική μας!

     Στα διαλείμματα βγαίνουμε όλοι έξω (εκτός από ένα επιμελητή/τρια) με τη συνοδεία του καθηγητή μας,  χωρίς βιασύνη, και παραμένουμε στην περιοχή της αυλής που θα μας υποδείξει. Στον α΄ όροφο και στους διαδρόμους δεν επιτρέπεται να παραμένει κανένας, όλοι κατεβαίνουμε κάτω.

Συνεργαζόμαστε και δείχνουμε σεβασμό στο έργο της καθαρίστριας του σχολείου, η οποία θα βρίσκεται μαζί μας, σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας του,  για συνεχείς καθαρισμούς και απολυμάνσεις  χώρων και επιφανειών. Ορισμένες φορές, θα πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει και έπειτα θα μπαίνουμε στην αίθουσα. Προσοχή ιδιαίτερα στην διατήρηση της καθαριότητας στις τουαλέτες!

Με λίγη προσπάθεια, κατανόηση και  ομοψυχία και μπορούμε να διανύσουμε αυτό το χρονικό διάστημα των 4 εβδομάδων έως τη λήξη των μαθημάτων εποικοδομητικά, ώστε εκτός από γνώσεις και μόρφωση, να εξασκηθούμε με επιτυχία σε πρακτικές και συμπεριφορές,  τις οποίες  είναι ωφέλιμο να έχουμε και εκτός σχολείου στους επόμενους μήνες, έως ότου βρεθεί λύση στο υγειονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Η διευθύντρια,

Ιωάννα Βουρεξάκη

Read More
wordpress themes - wordpress themes 2012 - wordpress magazine themes