Ανακοινώσεις

Πρόγραμμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Γυμνασίου Νέας Κυδωνίας

Posted by on Απρ 7, 2020 in Ανακοινώσεις, Όλες | 0 comments

 Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρίσκεται το πρόγραμμα της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του σχολείου μας:

(Το πρόγραμμα θα επικαιροποιείται σε αυτόν τον σύνδεσμο)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1hNgsri5XAHlfKhqcvoTRi8WNHc93TrmCMHM3H9AeKF8/edit?usp=sharing

Read More

Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση Γυμνασίου Νέας Κυδωνίας

Posted by on Απρ 7, 2020 in Ανακοινώσεις, Όλες | 0 comments

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

Στο σχολείο μας αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται μαθήματα ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με τη χρήση της πλατφόρμας  eclass.sch.gr  στην οποία τα παιδιά μπαίνουν και εγγράφονται στα μαθήματα χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

  Ασύγχρονη είναι η διδασκαλία κατά την οποία ο/η μαθητής/τρια συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος ή δημιουργίας υλικού από τον εκπαιδευτικό, έχοντας πρόσβαση σε μαθησιακό υλικό και χρονοδιάγραμμα μελέτης μέσω διαδικτύου (σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή πλατφόρμες που παρέχει το Υπουργείο)

Την Πέμπτη 9-4-2020 θα ξεκινήσουν τα πρώτα μαθήματα της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο σχολείο μας.

 Σύγχρονη (τηλεκπαίδευση) είναι η απευθείας διδασκαλία και μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές που παρακολουθούν ζωντανά μέσω υπολογιστή, κινητού ή tablet. Στην πλατφόρμα μπορεί κανείς να συνδεθεί και διαδικτυακά και τηλεφωνικά.

 

Για τις ανάγκες της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης οι μαθητές και οι καθηγητές θα χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα webex.

 

Οι μαθητές μπορούν να  συμμετέχουν από υπολογιστή, smartphone, tablet ή σταθερό τηλέφωνο. Η συσκευή τους θα πρέπει να έχει ηχεία, καλό θα ήταν να έχει μικρόφωνο, ενώ η κάμερα είναι εντελώς προαιρετική.

 

Επισημαίνεται ότι έχει ανακοινωθεί στα ΜΜΕ ότι, έπειτα από συμφωνία του Υπουργείου Παιδείας με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, από τις 8-4 η πρόσβαση στις διδακτικές πλατφόρμες θα είναι εφικτή για όλους (δωρεάν για όσους δεν έχουν διαδίκτυο).

 

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε τις οδηγίες σύνδεσης στην πλατφόρμα:

https://mathainoumestospiti.gov.gr/gymnasio-mathites/

 

Στα emails των γονέων έχει αποσταλεί η λίστα των καθηγητών που θα ξεκινήσουν τη σύγχρονη διδασκαλία μαζί με τους συνδέσμους τους στην πλατφόρμα webex.

 

Το πρόγραμμα της σύγχρονης διδασκαλίας θα το βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο :

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1hNgsri5XAHlfKhqcvoTRi8WNHc93TrmCMHM3H9AeKF8/edit?usp=sharing

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν επιτρέπεται η χρήση και διοχέτευση του υλικού (καταγραφή με ηχογράφηση, μαγνητοφώνηση, λήψη φωτογραφιών, screenshot κτλ) .

 

 

 

 

                              ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ  / ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ  ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

 

Κατ’ εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019), σας ενημερώνουμε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας από το Ελληνικό Δημόσιο όπως εκπροσωπείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως υπεύθυνο επεξεργασίας. Τα προσωπικά σας δεδομένα (e-mail) αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από τη σχολική μονάδα λόγω της ιδιότητά σας ως μαθητών ή/και γονέων ή κηδεμόνων και της σχέσης σας με το Ελληνικό Δημόσιο, είναι δε αναγκαία για την εκπλήρωση των σκοπών και υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου, κατά τις κείμενες διατάξεις, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της εκπαιδευτικής δραστηριότητας κατά την περίοδο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19 και την απαγόρευση διδασκαλίας με φυσική παρουσία. Επιπλέον, οι μαθητές κατά τη συμμετοχή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση κοινοποιούν σε συνεργαζόμενους με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής και διαδικτυακού χώρου, κατ’ επιλογήν τους, όνομα ή όνομα χρήστη, αποκλειστικά προκειμένου να καταστεί τεχνικά δυνατή η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία, μέσω της σχετικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων, και αποκλειστικά για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η ως άνω απαγόρευση, και εν συνεχεία θα διαγραφούν από τους εν λόγω παρόχους. Συστήνεται η σύνδεση των μαθητών μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) (και όχι μέσω εφαρμογής).

 

Έχετε δικαίωμα να λάβετε επιβεβαίωση για το κατά πόσον ή όχι προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν υφίστανται επεξεργασία. Σε περίπτωση που τα προσωπικά σας δεδομένα υφίστανται επεξεργασία, έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα, λήψης αντιγράφου αυτών, διόρθωσης ανακριβειών, συμπλήρωσης ελλιπών προσωπικών δεδομένων, διαγραφής προσωπικών δεδομένων, διακοπής της επεξεργασίας τους, λήψης τους σε δομημένη, κοινώς χρησιμοποιούμενη και αναγνωρίσιμη από μηχανήματα μορφή, διαβίβασής τους σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, χωρίς αντίρρηση από το Ελληνικό Δημόσιο, διαβίβασής τους από το Ελληνικό Δημόσιο σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εφόσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό, υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αντίταξης ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία τους για σκοπούς εμπορικής προώθησης.

 

Για οποιαδήποτε απορία έχετε σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από το Ελληνικό Δημόσιο ή/και τα σχετικά δικαιώματά σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας (e-mail επικοινωνίας cst@minedu.gov.gr).

 

Read More

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Posted by on Απρ 7, 2020 in Ανακοινώσεις, Όλες | 0 comments

Ανακοινώνουμε οτι μετά την παρέλευση της προθεσμίας εγγραφής των μαθητών στο e-class του sch, gr (6-4-2020) οι αναθέσεις τυχόν εργασιών απο τους Διδάσκοντες θα ανατίθενται μέσα απο την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-class του sch.gr και εκεί θα υπάρχουν οι σχετικές ανακοινώσεις .

Παρακαλείσθε να υπάρξει μέριμνα για την εγγραφή των μαθητών στα  αντίστοιχα μαθήματα της τάξεως που φοιτούν .

 

Εκ της ομάδας υποστήριξης του Γυμνασίου

Read More

Ανακοίνωση κ.Θεοχάρη Άσπας προς τους μαθητές της Γ’ τάξης

Posted by on Απρ 6, 2020 in Ανακοινώσεις, Όλες | 0 comments

Η ασύγχρονη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας για τους μαθητές της Γ’ τάξης πραγματοποιείται στην ψηφιακή πλατφόρμα
e-me. Παρακαλούνται, όσοι μαθητές δεν έχουν συνδεθεί ακόμη,να επισκεφτουν την πλατφόρμα e-me με τον προσωπικό τους κωδικό στο ΠΣΔ (username sch.gr) και να παρακολουθούν το ταχυδρομείο τους (στο e-me) προκειμένου να ανταποκριθουν άμεσα στο αίτημα σύνδεσης που θα τους σταλεί.
Read More

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ E- CLASS ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Posted by on Μαρ 28, 2020 in Ανακοινώσεις, Όλες | 0 comments

Αγαπητοί μας μαθητές,

Για να δείτε τα μαθήματα των καθηγητών στην πλατφόρμα Ε-CLASS θα πρέπει αρχικά να μπείτε στο site : eclass.sch.gr και στη συνέχεια επιλέξτε το Σύνδεση με λογαριασμό sch.gr στα δεξιά για να συνδεθείτε με τους κωδικούς σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Αφού συνδεθείτε, θα μπορείτε να δείτε τα μαθήματα του σχολείου μας. Στα  μαθήματά σας κάντε εγγραφή (κλικάροντας το κουτάκι δίπλα στο μάθημα οπότε εμφανίζεται ένα πράσινο τικ στα δεξιά). Αν ένα μάθημα είναι κλειστό (κλειστό λουκέτο) θα πρέπει στη συνέχεια να σας κάνει δεκτούς ο καθηγητής.

Καλή σας συνέχεια,

Η Ομάδα υποστήριξης του Γυμνασίου

Read More

Έναρξη Τηλεκπαίδευσης Γυμνασίου Νέας Κυδωνίας Χανίων

Posted by on Μαρ 24, 2020 in Ανακοινώσεις, Όλες | 0 comments

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αρχίζουμε τα διαδικτυακά μας μαθήματα. Αρχικά πρέπει να ξέρετε ότι θα γίνεται ασύγχρονη εκπαίδευση (οι καθηγητές θα ανεβάζουν υλικό στα μαθήματά τους και τα παιδιά θα το κατεβάζουν για να το μελετούν) .

Η πλατφόρμα που έχει επιλεγεί προς το παρόν είναι η eclass (ηλεκτρονική τάξη) του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Να σας υπενθυμίσουμε ότι όλοι οι μαθητές θα πρέπει να δημιουργήσουν  λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (sch.gr).

 

Ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://eclass.sch.gr/modules/auth/opencourses.php?fc=1174

θα οδηγηθείτε στη σελίδα όπου βρίσκονται τα μαθήματα του σχολείου μας.

 

Προς το παρόν υπάρχουν κάποια ανοιχτά μαθήματα που είναι προσβάσιμα για όλους και κάποια που έχουν πρόσβαση μόνο όσοι έχουν εγγραφεί στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Επίσης, θα υπάρξουν μαθήματα που θα είναι κλειστά και για τα οποία θα απαιτείται πρόσκληση από τον εκπαιδευτικό. Καλό θα ήταν οι μαθητές που έχουν κωδικούς να μπαίνουν και να κάνουν εγγραφή στα μαθήματά τους.

 

Στην παρούσα φάση,  σκοπός των μαθημάτων είναι να κρατήσουμε επαφή με τους μαθητές, να εμπεδωθεί η ύλη που έχουν ήδη διδαχθεί και όχι η κάλυψη περαιτέρω ενοτήτων.

 

Τα μαθήματα ενημερώνονται και εμπλουτίζονται συνεχώς. Λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας το δίκτυο κολλάει και παρακαλούμε για την υπομονή σας έως ότου ομαλοποιηθούν τα πράγματα στους δύσκολους καιρούς που όλοι διανύουμε. Θα σας κρατάμε ενήμερους για όποια εξέλιξη.

Χανιά 24-3-2020,

 

Ομάδα Υποστήριξης Γυμνασίου Νέας Κυδωνίας

Read More

Στα πλαίσια της εξ αποστάσεως Εκπ/σης οδηγίες πρός τους Κηδεμόνες για την εγγραφή των μαθητών στο sch.gr

Posted by on Μαρ 23, 2020 in Ανακοινώσεις, Όλες | 0 comments

BHMA 1o

Προς τους Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών του Γυμνασίου Νέας Κυδωνίας Χανίων

 

Για τις ανάγκες πιθανής τηλεκπαίδευσης, σας παρακαλούμε να αποστείλετε άμεσα στο παρακάτω e-mail: mail@gym-n-kydon.chan.sch.gr

α) ένα έγκυρο e-mail του κηδεμόνα  του μαθητή/τριας

β) το ονοματεπώνυμο και το τμήμα του μαθητή/τριας τα οποία να τα αναγράφετε στο Θέμα του μηνύματος

 

BHMA 2o

 

Για τις ανάγκες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα πρέπει όλοι οι μαθητές/μαθήτριες να δημιουργήσουν  λογαριασμό στο ΠΣΔ(Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο) με ευθύνη του κηδεμόνα. Η εγγραφή γίνεται από τον κηδεμόνα μέσω της εφαρμογής εγγραφής που βρίσκεται στη διεύθυνση  https://register.sch.gr/students/.

Όλα τα πεδία να συμπληρωθούν ακριβώς όπως αναγράφονται στον  έλεγχο προόδου Α’ Τετραμήνου του/της μαθητή/μαθήτριας.

o Ο μαθητής θα δίνει στη φόρμα εγγραφής τα στοιχεία του, όπως αυτά αναγράφονται σε έλεγχο προόδου τετραμήνου.

o Σε περίπτωση που δεν γνωρίζει τον Αριθμό Μητρώου, μπορεί να τον αφήσει κενό.

 

Με τη δημιουργία του λογαριασμού εμφανίζονται τα στοιχεία πρόσβασης, όνομα χρήστη (username), κωδικός πρόσβασης (password) και e-mail, τα οποία και πρέπει να διατηρήσει ο κηδεμόνας για την πρόσβαση του μαθητή στις υπηρεσίες του ΠΣΔ.

Περισσότερες οδηγίες : https://register.sch.gr/students/docs20/StudentsRegisterHelp.pdf

Από την ομάδα Υποστήριξης της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης του Γυμνασίου

Βουρεξάκη Ιωάννα

Κουτσουμπού Φιλομήλα

Ξηράκη Σοφία

 

 

Χανιά 22-3-2020

Από το Γραφείο του Γυμνασίου Νέας Κυδωνίας

Read More

Προτάσεις για την ψυχολογική υποστήριξη οικογενειών, παιδιών και εφήβων κατά τη διάρκεια της παραµονής στο σπίτι λόγω των προληπτικών µέτρων για τον κορωνοϊό – Covid-19

Posted by on Μαρ 20, 2020 in Ανακοινώσεις, Όλες | 0 comments

menoumespitisyndedemenoi–psichologiki-stirixi-gia-oikogeneies

Read More

Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι απο τον ΕΟΔΥ

Posted by on Μαρ 13, 2020 in Ανακοινώσεις, Όλες | 0 comments

Στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS–CoV-2 στις σχολικές μονάδες και την κοινότητα

11 Μαρτίου 2020

 • Αποφυγή των συναθροίσεων και του συγχρωτισμού οπουδήποτε (π.χ. καφετέριες, κινηματογράφοι)
 • Αποφυγή ομαδικών εξωσχολικών δραστηριοτήτων
 • Αποθάρρυνση συναντήσεων σε σπίτια φίλων, εστιατόρια ή εμπορικά κέντρα
 • Ενθάρρυνση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων εξ αποστάσεως (e-learning)
 • Αποφυγή επαφής με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες
 • Συχνό και καλό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι ή αλκοολούχο διάλυμα
 • Κάλυψη του βήχα ή του φτερνίσματος με χαρτομάντιλο και απόρριψη στα απορρίμματα. Αν αυτό δεν είναι διαθέσιμο, με το εσωτερικό του αγκώνα
 • Αποφυγή αγγίγματος ματιών, μύτης και στόματος
 • Αποφυγή στενής επαφής (χειραψίες, αγκαλιές και φιλιά)
 • Αποφυγή επαφής με άτομα που έχουν συμπτώματα λοίμωξης
 • Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων, παραμονή στο σπίτι και επικοινωνία με ιατρό ή με τον ΕΟΔΥ.

Βιβλιογραφία

Centers for Disease Control and Prevention. Coronavirus Disease 2019 (COVID-19). Interim Guidance for Administrators of US Institutions of Higher Education

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/community/guidance-ihe-response.htm

Read More

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Posted by on Μαρ 11, 2020 in Ανακοινώσεις, Όλες, Προς τους γονείς | 0 comments

Aγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών μας μπορείτε να ενημερωθείτε απο την κάτωθι σελίδα του ΥΠΑΙΘ για τον κορωνοϊό με οδηγίες που είναι κατάλληλες για τους μαθητές.

Εκ της Δ/νσης

 

 

https://www.minedu.gov.gr/koronoios-kentriki

Read More
wordpress themes - wordpress themes 2012 - wordpress magazine themes