Εrasmus+

 

Σχολικό έτος 2017-2018:

Κατά το χρονικό διάστημα από 4 έως 10 Μαρτίου 2018 τέσσερις εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Νέας Κυδωνίας πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στην πόλη Μάλαγα της Ισπανίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA1.

O τίτλος του σχεδίου που κατατέθηκε ήταν: «Ποιοτική αναβάθμιση του προσωπικού του σχολείου μας μέσα από μια σύγχρονη ευρωπαϊκή διάσταση». Για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου παρακολουθήσαμε σχετικό σεμινάριο με τίτλο «Structured Educational Visit to Schools / Institutes & Training Seminar» του οργανισμού English Matters. Σ’ αυτό συμμετείχαν επίσης εκπαιδευτικοί από την Ιταλία, Γερμανία, Ολλανδία, Βουλγαρία και Ιρλανδία.

Κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσης, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε σχολεία της Μάλαγας όλων των βαθμίδων. Παρακολουθήσαμε και συμμετείχαμε σε τάξεις κατά την ώρα του μαθήματος, περιηγηθήκαμε στις σχολικές εγκαταστάσεις, συνομιλήσαμε με μαθητές, καθηγητές αλλά και με μέλη της διοίκησης, ενημερωθήκαμε από στελέχη της εκπαίδευσης για το ισχύον πλαίσιο σπουδών, γνωρίσαμε καινοτόμες πρακτικές μάθησης και διδασκαλίας.

Το σεμινάριο, επίσης, περιελάμβανε επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς χώρους της Ανδαλουσίας. Στη Μάλαγα είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά το Ρωμαϊκό θέατρο και το Μαυριτανικό κάστρο της Αλκαθάμπα καθώς και το μουσείο του Πάμπλο Πικάσο στη γενέτειρα πόλη του. Επίσης, μια ημέρα αφιερώθηκε στην πόλη Κόρδοβα με κύριο αξιοθέατο το τζαμί-καθεδρικό ναό τής Μεσκίτα.

Το πρόγραμμα Erasmus+ μας προσέφερε την μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψουμε σε μια μακρινή χώρα, να γνωρίσουμε το εκπαιδευτικό της σύστημα αλλά και να έρθουμε σε επαφή με την κουλτούρα και τον πολιτισμό της. Μέσα από αυτή την πολύτιμη εμπειρία γνωρίσαμε συναδέλφους κι από άλλες χώρες τις Ευρώπης, ανταλλάξαμε απόψεις και χτίσαμε γέφυρες επικοινωνίας για μελλοντικές συνεργασίες.

Κατά την επιστροφή μας στα Χανιά καλούμαστε να εφαρμόσουμε αλλά και να διαδώσουμε τις διδακτικές και παιδαγωγικές μεθόδους εκείνες που θεωρούμε ότι είναι συμβατές με το υπάρχον ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία προτεραιότητα μας είναι πάντα οι μαθητές μας και ο τρόπος με τον οποίο η μάθηση θα είναι χαρά και δημιουργία και όχι καταναγκαστικό έργο.

Είμαστε ευγνώμονες που η οικογένεια του Erasmus+ μας έδωσε αυτή την εξαιρετική δυνατότητα επιμόρφωσης και μας έδειξε ότι η Ευρώπη μπορεί να στηρίξει το διάλογο, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών της.

 

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί :

  • Βαζιτάρης Βασίλειος ΠΕ20
  • Ξηράκη Σοφία ΠΕ20
  • Ανδρεάδης Εμμανουήλ ΠΕ04.05
  • Καλουδάκη Μαρία ΠΕ02
wordpress themes - wordpress themes 2012 - wordpress magazine themes