Εβδομάδα Πληροφορικής: Ώρα Κώδικα

Σχολικό έτος: 2014-15

Από τις 11 έως 17 Οκτωβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού.

Εκατομμύρια παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί, και άλλοι συμμετάσχουν σε μαζικές εκδηλώσεις και παρακολουθούν μαθήματα για να μάθουν προγραμματισμό και να αποκτήσουν συναφείς δεξιότητες.

 

Το Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας συμμετείχε για πρώτη φορά στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού» με την ενημέρωση, παρουσίαση και πραγματοποίηση δραστηριοτήτων προγραμματισμού στους μαθητές του σχολείου μας.

Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 23/10/20014 για τέσσερις ώρες σε δύο ομάδες-τμήματα των 24 μαθητών της Γ? Γυμνασίου, τις δύο πρώτες ώρες (μία για κάθε τμήμα) πραγματοποιήθηκε προβολή ενημερωτικού βίντεο και συζήτηση με τους μαθητές για τον προγραμματισμό και την αξία του στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης. Επίσης δόθηκαν παραδείγματα αλγόριθμου με απλό και κατανοητό τρόπο.

Στη συνέχεια, από μία ώρα, οι μαθητές της κάθε ομάδας-τμήματος εκπόνησαν μαθησιακές δραστηριότητες – μαθήματα ανάπτυξης / τροποποίησης κώδικα.

 

Τα παραπάνω μαθήματα και παιχνίδια ετοιμάστηκαν από την εταιρία infolearn (www.infolearn.gr) και ενσωματώθηκαν στο προϊόν της TEST4U (www.test4u.eu) με την χορηγία του φορέα DIPLOMA (www.diploma.edu.gr) .

wordpress themes - wordpress themes 2012 - wordpress magazine themes