Βιβλιοθήκη

Δανειστική βιβλιοθήκη Γυμνασίου Νέας Κυδωνίας

Η δανειστική μας βιβλιοθήκη?

ξεκινά και πάλι από τα μέσα του Δεκέμβρη?

Γενικά-Περιγραφή

Η σχολική δανειστική βιβλιοθήκη αποτελεί μέρος της βιβλιοθήκης του σχολείου και στεγάζεται αριστερά της εισόδου των Γραφείων του σχολείου σε ειδική θέση που προορίστηκε για τον σκοπό αυτό. Αριθμεί 174 λογοτεχνικά βιβλία από τα οποία 115 αφορούν την ελληνική λογοτεχνία και τα 59 την ξένη λογοτεχνία. Λόγω στενότητας του χώρου, η βιβλιοθήκη, δεν διατίθεται για διάβασμα ή άλλες δραστηριότητες, παρά μόνο για δανεισμό την καθορισμένη ημέρα και ώρα. Υπεύθυνη βιβλιοθήκης για την φετινή χρονιά είναι η κ. Παπαστεργίου Λίντα.

Τρόπος λειτουργίας

Οι μαθητές-μέλη της βιβλιοθήκης μπορούν να δανείζονται και να επιστρέφουν τα διαβασμένα βιβλία κάθε Παρασκευή στο 4ο διάλειμμα. Με την επιστροφή τους, αν θέλουν, θα μπορούν να γράψουν στο βιβλίο κριτικής την άποψή τους η τις εντυπώσεις τους. Η διάρκεια δανεισμού (αφορά κάθε φορά ένα βιβλίο) και δεν θα υπερβαίνει το 15νθήμερο.

Μια σκέψη είναι να ξεκινήσει διαγωνισμός φιλαναγνωσίας και να διακριθούν στο τέλος του χρόνου μαθητές ? μέλη, που έχουν διαβάσει ικανοποιητικό αριθμό βιβλίων κατά την διάρκεια του σχολικού έτους.

Είναι γνωστό ότι τα βιβλία θα πρέπει να τα επιστρέφουμε σε πολύ καλή κατάσταση , έτσι όπως ακριβώς τα παραλάβαμε κατά τον δανεισμό τους!

Κατάλογος βιβλίων

Τα βιβλία περιέχονται σε 2 καταλόγους με στοιχεία συγγραφέα, τίτλου, εκδόσεων και θέσης στο ράφι. Ακολουθεί ο πρώτος κατάλογος που αφορά την ελληνική λογοτεχνία και στην συνέχεια ο δεύτερος με την ξένη λογοτεχνία.

Ελληνική λογοτεχνία

Ξένη λογοτεχνία

wordpress themes - wordpress themes 2012 - wordpress magazine themes