Τεχνολογίας

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Αγλαΐα Παπαστεργίου (ΠΕ14)

 

Το εργαστήριο της τεχνολογίας δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες του μαθήματος σε ατομικές αλλά και ιδιαίτερα σε ομαδικές κατασκευές.

Είναι ο χώρος όπου οι μαθητές μας χρησιμοποιώντας γνώσεις, φαντασία, υπευθυνότητα αλλά και τις απαραίτητες τεχνικές δεξιότητες δημιουργούν μακέτες (κατασκευές υπό κλίμακα) δουλεύοντας ατομικά (Α΄τάξη) ή ομαδικά ( Β΄τάξη).

Με σημείο αναφοράς τον περιβάλλοντα χώρο αντλούν θέματα- εργασίες τα οποία μετρούν, σχεδιάζουν, επιλέγουν υλικά ,κόβουν, συνδέουν, επινοούν, συναρμολογούν.

Η διάταξη των πάγκων-θρανίων σχήματος Π στοχεύει στο ομαδικό πνεύμα και ταυτόχρονα στην καλύτερη επικοινωνία και αποδοτικότερη συνεργασία των μαθητών.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ένα Η/Υ με projector, ένα projector overhead, ντουλάπες και ράφια για την προσωρινή αποθήκευση υλικών, εργαλείων, γραπτών εργασιών και κατασκευών και για τις δύο τάξεις. Ενίοτε ο χώρος του εργαστηρίου χρησιμοποιείται για την παράλληλη διδασκαλία άλλων μαθημάτων όπως Γερμανικά ή Γαλλικά, λόγω έλλειψης χώρων-αιθουσών.

 

Στην Α΄τάξη του γυμνασίου γίνεται μελέτη και κατασκευή διαφόρων τεχνολογικών θεμάτων από τις ενότητες : Εργαλεία-Μηχανές, Ενέργεια ?Ισχύς, Μεταφορές ?Επικοινωνίες, Γεωργική Τεχνολογία.

Η Β΄τάξη ασχολείται με την μέθοδο της ομαδικής εργασίας η οποία εφαρμόζεται για την μελέτη της οργάνωσης μιας βιομηχανίας.


wordpress themes - wordpress themes 2012 - wordpress magazine themes