ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

Δημοσιεύθηκε από στις Μαΐ 16, 2020 στην κατηγορία Ανακοινώσεις, Όλες

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

Αγαπητά μας παιδιά,

Έπειτα από δύο μήνες και πλέον θα έχουμε τη χαρά να σας υποδεχθούμε και πάλι στο σχολείο. Οι συνθήκες που ζήσαμε και ζούμε είναι πρωτόγνωρες, αλλά έως σήμερα δείξατε αξιοθαύμαστη σοβαρότητα και ωριμότητα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και αυτό μας κάνει αισιόδοξους ότι, και τώρα με τον ερχομό σας, όλα θα πάνε καλά.

      Το κυλικείο θα είναι κλειστό, οπότε θα φέρνετε το φαγητό και χυμό ή νερό από το σπίτι σας.

Ακολουθούν οδηγίες και κανόνες για την καλύτερη λειτουργία του γυμνασίου μας. Παρακαλούμε να τους μελετήσετε προσεκτικά ώστε να τους τηρείτε καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής σας στο σχολικό χώρο.

Ο κίνδυνος είναι μια σοβαρή και απειλητική για τη ζωή μεταδοτική νόσος. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάτε ούτε στιγμή, καθώς κινείστε, κάθεστε, γενικά οτιδήποτε και αν κάνετε.

Η τήρηση της απόστασης του 1,5 μέτρου από όλους τους άλλους και ειδικά μέσα στην τάξη είναι ο πιο σημαντικός κανόνας.

      Αποφεύγουμε το συνωστισμό! Καμία βιασύνη δεν υπάρχει και γι’ αυτό δεν πλησιάζουμε τους άλλους, περιμένουμε με ηρεμία να προχωρήσουν για να κινηθούμε στην κατεύθυνση που θέλουμε.

Προσέχουμε ιδιαίτερα να μη συνωστιζόμαστε όταν μπαίνουμε και βγαίνουμε από τις  αίθουσες διδασκαλίας, ανεβοκατεβαίνουμε στις σκάλες, ερχόμαστε και αποχωρούμε από το σχολείο. Στην αυλή διασκορπιζόμαστε κατά τμήματα, σύμφωνα με τις οδηγίες των καθηγητών και μαζί με αυτούς.

Είναι σημαντικό να αποφεύγουμε να ερχόμαστε σε κοντινή επαφή με παιδιά άλλων τμημάτων και γενικότερα να φροντίζουμε να βρισκόμαστε σε ασφαλείς πάντοτε αποστάσεις με τους συμμαθητές του τμήματός μας.

       Δεν  ακουμπάμε άσκοπα επιφάνειες, αν πρέπει, χρησιμοποιούμε χαρτομάντηλο (π.χ. για να κλείσουμε τη βρύση). Δεν αγγίζουμε τα αντικείμενα των συμμαθητών μας! Ούτε το πρόσωπο με τα χέρια μας, αν προηγουμένως δεν τα έχουμε πλύνει ή τρίψει με αντισηπτικό.

      Όταν βήχουμε χρησιμοποιούμε χαρτομάντηλο, τον αγκώνα ή το χέρι μας και πλενόμαστε μετά.

Δεν πίνουμε νερό με το στόμα ή με τα χέρια από τις βρύσες του σχολείου! Για το σκοπό αυτό κρατάμε το  δικό μας δοχείο από το σπίτι ή ένα μπουκάλι με νερό.

       Στην τάξη καθόμαστε αυστηρά στις προκαθορισμένες θέσεις που θα μας υποδείξουν και δεν τις αλλάζουμε.

       Πειθαρχούμε στις οδηγίες των καθηγητών και αν νιώσουμε αδιαθεσία,  ενημερώνουμε αμέσως.

       Δεν μπαίνουμε στο γραφείο των καθηγητών,  συνεννοούμαστε πρώτα με τον επιβλέποντα καθηγητή . Επίσης,  δεν εισερχόμαστε στις αίθουσες άλλων τμημάτων,  μόνο στη δική μας!

     Στα διαλείμματα βγαίνουμε όλοι έξω (εκτός από ένα επιμελητή/τρια) με τη συνοδεία του καθηγητή μας,  χωρίς βιασύνη, και παραμένουμε στην περιοχή της αυλής που θα μας υποδείξει. Στον α΄ όροφο και στους διαδρόμους δεν επιτρέπεται να παραμένει κανένας, όλοι κατεβαίνουμε κάτω.

Συνεργαζόμαστε και δείχνουμε σεβασμό στο έργο της καθαρίστριας του σχολείου, η οποία θα βρίσκεται μαζί μας, σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας του,  για συνεχείς καθαρισμούς και απολυμάνσεις  χώρων και επιφανειών. Ορισμένες φορές, θα πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει και έπειτα θα μπαίνουμε στην αίθουσα. Προσοχή ιδιαίτερα στην διατήρηση της καθαριότητας στις τουαλέτες!

Με λίγη προσπάθεια, κατανόηση και  ομοψυχία και μπορούμε να διανύσουμε αυτό το χρονικό διάστημα των 4 εβδομάδων έως τη λήξη των μαθημάτων εποικοδομητικά, ώστε εκτός από γνώσεις και μόρφωση, να εξασκηθούμε με επιτυχία σε πρακτικές και συμπεριφορές,  τις οποίες  είναι ωφέλιμο να έχουμε και εκτός σχολείου στους επόμενους μήνες, έως ότου βρεθεί λύση στο υγειονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Η διευθύντρια,

Ιωάννα Βουρεξάκη

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

wordpress themes - wordpress themes 2012 - wordpress magazine themes